Konopný chleba –⁠ recept

Chléb s konopnými semínky a konopným olejem

                                           

  • 780 g mouky (namíchejte si mouky, podle toho, jaké máte oblíbené, např. 100 g žitné, 350 g špaldové, 330 g pšeničné
  • 2 lžíčky soli, 2 lžičky drceného kmínu, sušené droždí
  • 2 lžíce loupaných konopných semínek
  • 700 ml vody
  • 2 lžíce konopného oleje
  • Můžete přidat 1 lžíci konopného proteinu, a dát méně semínek.

 

Promíchejte mouku, droždí, sůl, kmín a loupaná konopná semínka. Přidejte vodu a konopný olej. Vše pořádně promíchejte. Vznikne těsto řidší konzistence. Nechte 1 hodinu kynout. Do trouby vložte zapékací mísu.. Rozehřejte troubu na 220 stupňů. Než do mísy dáte těsto, musí být horká. Vykynuté těsto ještě opatrně promíchejte a překlopte do vyhřáté zapékací misky. Zakryjte studenou poklicí (používám kovovou zapékací mísu, která pasuje na mísu s těstem). Pečte 30 min. Poté odkryjte vrchní poklici a ještě pečte dalších 30 minut. Upečené vyndejte z trouby, potřete vlažnou vodou a nechte v míse zcela vychladnout.

Tip: Než dáte chléb do trouby posypejte koupanými konopnými semínky a kmínem.

Pokud rádi experimentujete, tak si můžete pohrát s různými kombinacemi konopného semínka, konopného proteinu.

 

chleba_web_2

Zpět do obchodu